středa 27. dubna 2016

Mrkvový bezlepkový koláč

Dobrý a zdravý! No fakt. 

TIP1: Mouky klidně nakombinujte jinak.

TIP2: Jablečné pyré nemusíte kupovat. Nemusíte ho ani vařit, konzervovat a skleničkovat. Stačí oloupat jablka a dát je do sekáčku. Za pár vteřin se z jablek stane pyré! Zázrak! 

TIP3: Nerada do receptů uvádím, kolik je potřeba sladidla. Každý má rád jinak sladký věci, takže se rozhodujte podle sebe. Navíc, když použijete opravdu sladká jablka, cukru budete potřebovat mnohem míň. 

Ingredience

SUCHÉ
hrnek kukuřičné mouky
půl hrnku jahelné mouky
půl hrnku rýžové mouky
2 lžičky kypřícího prášku
cca půl hrnku třtinového cukru
2 lžičky skořice

MOKRÉ
2 hrnky najemno nastrouhané mrkve
hrnek nastrouhaných jablek
půl hrnku jablečného pyré
půl hrnku rostlinného oleje
4 lžíce chia/lněných semínek + 8 lžic vody (smíchat a na chvíli do lednice)

PEČENÍ
cca 30 minut na 180° (hlídej pomocí špejle, u koláčů nikdy nevíš!)

1. Smíchejte mokré ingredience kromě mrkve a jablek.
2. Přimíchejte do směsi mrkve a jablka.
3. Smíchejte suché ingredience.
4. Smíchejte suché a mokré ingredience.
5. Pokud je těsto moc suché, přidejte rostlinné mléko.
6. Ochutnejte a rozhodněte se, jestli je potřeba ještě trochu skořice nebo cukru.
5. Vylijte do formy (plech/kulatá forma/forma s hlavou Mickey Mouse/cokoliv si přejete).
6. Ozdobte ořechy.
6. Pečte, kontrolujte, nechte vychladnout, snězte.



Žádné komentáře:

Okomentovat