středa 27. dubna 2016

Jablečný koláč

Zdravý, rychlý, sytý, chutný. Můj první oficiálně vymyšlený recept! Mňam.

TIP1: Je potřeba 400g mouky. Dá se použít 400g polohrubé mouky a máte vystaráno. Ale doporučuju namíchat víc druhů (kvůli výživnosti a takovým těm věcem) a hlavně část nahradit oříškovou moučkou (namleté ořechy). Tím všechno posunete na vyšší level!

TIP2: Jablečné pyré nemusíte kupovat. Nemusíte ho ani vařit, konzervovat a skleničkovat. Stačí oloupat jablka a dát je do sekáčku. Za pár vteřin se z jablek stane pyré! Zázrak! 

TIP3: Nerada do receptů uvádím, kolik je potřeba sladidla. Každý má rád jinak sladký věci, takže se rozhodujte podle sebe. Navíc, když použijete opravdu sladká jablka, cukru budete potřebovat mnohem míň. 

Ingredience
SUCHÉ
200g celozrnné mouky
100g špaldové mouky
50g kukuřičné mouky
50g oříškové moučky
50g třtinového cukru (podle chuti)
kypřící prášek

špetka soli

MOKRÉ
200g jablečného pyré
200g rostlinného mléka (podle potřeby)
100g rostlinného oleje


NA ZDOBENÍ
2 jablka nakrájená na proužky
2 lžíce ovesných vloček
2 lžíce třtinového cukru
lžíce kokosového oleje
nasekané ořechy (nemusí být)

PEČENÍ
cca 25 minut na 180° (hlídej pomocí špejle, u koláčů nikdy nevíš!)


1. Smíchejte suché ingredience.
2. Smíchejte mokré ingredience.
3. Smíchejte suché a mokré ingredience.
4. Ochutnejte a rozhodněte se, jestli by to chtělo ještě trochu cukru.
5. Vylijte do koláčové formy (průměr kolem 30cm je ideální).
6. Poskládejte plátky jablek (jablkomilové můžou dát dvě vrstvy, lenochům a pospíchálkům stačí jedna).
7. Posypte drobenkou a ořechy.
8. Pečte, kontrolujte, nechte vychladnout, snězte. 





Žádné komentáře:

Okomentovat